ΦΡΑΓΜΑ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ: Υπερχείλισε χωρίς βροχοπτώσεις - Επίσημη εξήγηση του φαινομένου

ΦΡΑΓΜΑ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ: Υπερχείλισε χωρίς βροχοπτώσεις  - Επίσημη εξήγηση του φαινομένου

Παρά το γεγονός ότι την Κυριακή (20/1) η βροχόπτωση στην Λεμεσό ήταν ελάχιστη, το Φράγμα Γερμασόγειας, υπερχείλισε γύρω στις 23:00 το βράδυ.   

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου 

Σύμφωνα με λειτουργό του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, το φράγμα υπερχείλισε, λόγω του ότι ξεκίνησαν να λιώνουν τα χιόνια και οι ποταμοί που καταλήγουν σε αυτό, συνεχίζουν την ροή τους.   

Όπως εξήγησε στο ThemaOnline, αυτό συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, ενώ η βροχόπτωση δεν είναι απαραίτητη.    

Σημειώνεται ότι το φράγμα της Γερμασόγειας, είναι χωρητικότητας 13,5 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Η τελευταία φορά που υπερχείλισε ήταν τον Φεβρουάριο του 2012, ενώ από το 1968 που λειτούργησε έχει υπερχειλίσει άλλες τέσσερις φορές.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE