1,4 δισ. δολάρια προτίθεται να επενδύσει η Ρωσία για τον Turkish Stream

1,4 δισ. δολάρια προτίθεται να επενδύσει η Ρωσία για τον Turkish Stream

Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να επενδύσει περίπου 1,4 δις δολάρια στις ενεργειακές υποδομές της Σερβίας ώστε να φθάσει στην χώρα αυτή η γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

 

Ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom neft, η οποία όπως είπε ως "κύριος επενδυτής της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα της Σερβίας, έχοντας επενδύσει στη θυγατρική της στην Σερβία περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια προτίθεται να επενδύσει έως το 2025 ακόμη 1,4 δις δολάρια.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ωστόσο επεσήμανε ότι "το έργο αυτό το ετοιμάζουμε, θα έλεγα ότι πρακτικά το ξεκινάμε, αλλά σε τελική ανάλυση όλα θα εξαρτηθούν και από άλλες χώρες, και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το πόσο θα είναι σε θέση να υπερασπίσουν τα κυρίαρχα εθνικά τους συμφέροντα στον διάλογο που διεξάγουν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς".

Ο Πρόεδρος Πούτιν είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα, αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική της συνέχισης του αγωγού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. "Έτσι λοιπόν θα συνεργαστούμε και θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα" υπογράμμισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μεταβαίνει στη Νίκαια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του στη Γαλλία

Μεταβαίνει στη Νίκαια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του στη Γαλλία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί για τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 3ης Διεθνούς Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς (UNOC3).

BEST OF TOTHEMAONLINE