Οικολόγοι: Η Τράπεζα Κύπρου να δώσει στοιχεία για 1150 εξωδικαστικές διευθετήσεις για τα αξιόγραφα

Οικολόγοι: Η Τράπεζα Κύπρου να δώσει στοιχεία για 1150 εξωδικαστικές διευθετήσεις για τα αξιόγραφα

Οι απορίες του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών σε ανακοίνωση τους.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή», η Τράπεζα Κύπρου ισχυρίζεται ότι έχει διεκπεραιώσει από το 2013 ένα πολύ μεγάλο αριθμό εξώδικων συμφωνιών με κατόχους αξιογράφων, όπως την πολύκροτη υπόθεση Νικολάτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν γίνει 1150 εξώδικες συμφωνίες με κατόχους αξιογράφων.

Η Τράπεζα Κύπρου οφείλει να καταθέσει κατάλογο όλων των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων ατόμων δηλαδή πολιτικών, δικαστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κ.ο.κ. που εμπλέκονται σε αυτές τις 1150 εξώδικες συμφωνίες για τα αξιόγραφα.

Αυτή είναι μια δίκαιη απαίτηση προς την Τράπεζα Κύπρου.

Αλλά η Κεντρική Τράπεζα τι κάνει γι’ αυτό; Είναι και πάλι απούσα; 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE