ΚΥΠΡΟΣ: Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων τουριστών

ΚΥΠΡΟΣ: Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων τουριστών

Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων τουριστών καταγράφηκε στην Κύπρο το 2018 με τον αριθμό των τουριστών να καταγράφει αύξηση 7,8%, σε σύγκριση με το 2017, αγγίζοντας τα 3.938.625.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου του 2018 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 3.938.625 σε σύγκριση με 3.652.073 την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ξεπερνώντας τις αφίξεις που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο κατά τη διάρκεια ενός έτους.
 
Εξάλλου, οι αφίξεις τουριστών τον Δεκέμβριο του 2018 ανήλθαν σε 106.563 σε σύγκριση με 98.924 τον Δεκέμβριο 2017, σημειώνοντας αύξηση 7,8%. Οι αφίξεις Δεκεμβρίου 2018 ήταν οι υψηλότερες που είχαμε στην Κύπρο μέχρι σήμερα κατά τον μήνα Δεκέμβριο.
 
Οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 13,6% τον Δεκέμβριο του 2018 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ παρατηρήθηκε και 13,5% αύξηση από την Ελλάδα.
 
Αντίθετα, σημειώθηκε μείωση 18,8% στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία και 7,2% μείωση από το Ισραήλ.
                                                                                               
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την κύρια πηγή τουρισμού για την Κύπρο για τον Δεκέμβριο 2018, με ποσοστό 30,1% και ακολουθούν η Ελλάδα με 14,8%, η Ρωσία με ποσοστό 9,4% και το Ισραήλ με 8,7%
 
Αναφορικά με τον σκοπό του ταξιδιού τον Δεκέμβριο 2018, αυτός ήταν για ποσοστό 51,1% των τουριστών οι διακοπές, για 36,9% η επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς και για ποσοστό 11,9% επαγγελματικός.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE