ΛΕΜΕΣΟΣ: Θα υπερχειλίσει το φράγμα Γερμασόγειας- Έκλεισε ο χώρος στάθμευσης του Δήμου

ΛΕΜΕΣΟΣ: Θα υπερχειλίσει το φράγμα Γερμασόγειας- Έκλεισε ο χώρος στάθμευσης του Δήμου

Στο κλείσιμο του χώρου στάθμευσης, που βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού Άμαθου προχώρησε ο Δήμος Γερμασόγειας, καθώς αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η υπερχείλιση του φράγματος της Γερμασόγειας.

 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Κυριάκος Ξυδιάς, εάν οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, εκτιμάται πως το φράγμα της Γερμασόγειας θα υπερχειλίσει το ερχόμενο Σάββατο.
 
Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις διαβάσεις του δρόμου και των μικρών γεφυριών υπεράνω του ποταμού και να συμμορφώνεται με τα σήματα τροχαίας.
 
Σύμφωνα με τα  στοιχεία που εξέδωσε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων την Τετάρτη 16/1, το τελευταίο 24ωρο έχουν εισρεύσει στο φράγμα Γερμασόγειας περί τα 2,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ η πληρότητα του έχει φτάσει στο 66,4% (σχεδόν 9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού). Η συνολική χωρητικότητα του φράγματος της Γερμασόγειας είναι 13,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE