Έσπασε κάθε ρεκόρ η πώληση μπύρας στην Κύπρο το 2018 

Έσπασε κάθε ρεκόρ η πώληση μπύρας στην Κύπρο το 2018 

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η πώληση μπύρας το 2018 στην Κύπρο.

Στα 41 εκατ. λίτρα έφθασαν οι πωλήσεις μπύρας στην Κύπρο το 2018, στο υψηλότερο σημείο από το 2002, κατά το οποίο υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, οι συνολικές παραδόσεις μπύρας από τα εργοστάσια το 2018 έφθασαν τα 40,99 εκατ. λίτρα, σε σχέση με 39,4 εκατ. το 2017.

Από αυτά τα 39,9 εκατ. λίτρα αφορούσαν επιτόπια κατανάλωση και το 1,1 εκατ. εξαγωγές.

Τον Δεκέμβριο 2018 οι πωλήσεις μπύρας ανήλθαν στα 2 εκατ. λίτρα σε σχέση με 1,67 εκατ. λίτρα τον Δεκέμβριο του 2017. Από αυτά τα 1,96 εκατ. λίτρα αφορούσαν επιτόπια κατανάλωση και τα 38 χιλιάδες λίτρα, εξαγωγές.

Οι μήνες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση το 2018 ήταν οι τρεις καλοκαιρινοί μήνες με καλύτερο τον Ιούλιο με 5, 36 εκατ. λίτρα, λόγω και της μεγάλης εισροής τουριστών στο νησί.

Το προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων μπύρας είχε καταγραφεί το 2008 με συνολικά 40,9 εκατ. λίτρα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE