Δικαστήριο της Μόσχας παρατείνει την κράτηση οκτώ Ουκρανών ναυτικών που είχαν συλληφθεί στην Κριμαία

Δικαστήριο της Μόσχας παρατείνει την κράτηση οκτώ Ουκρανών ναυτικών που είχαν συλληφθεί στην Κριμαία

Το δικαστήριο Λεφόρτοφσκι της Μόσχας αποφάσισε να παρατείνει έως τις 24 Απριλίου την κράτηση των οκτώ από τους 24 Ουκρανούς ναυτικούς που είχαν συλληφθεί από την ρωσική ακτοφυλακή τον περασμένο χρόνο στην Κριμαία, με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα στα στενά του Κερτς.

Αρχικά το δικαστήριο είχε αποφασίσει να παρατείνει την κράτηση τεσσάρων Ουκρανών ναυτικών και εν συνεχεία άλλων τεσσάρων.

Η ρωσική ακτοφυλακή είχε συλλάβει στις 25 Νοεμβρίου στα στενά του Κερτς κοντά στην Κριμαία, τρία ουκρανικά πλοία, δύο κανονιοφόρους κι ένα ρυμουλκό, με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα, κατηγορία την οποία το Κίεβο αρνείται.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE