Επιμένουν στην μη επαναλειτουργία χοιροστασίων η κοινότητα Ορούντας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επιμένουν στην μη επαναλειτουργία χοιροστασίων η κοινότητα Ορούντας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αντιδράσεις από κατοίκους Ορούντας για επαναλειτουργία χοιροστασίων στην κοινότητα.

Κάτοικοι της Ορούντας κάλεσαν το συμβούλιο παρεκκλίσεων να μη δώσει καμιά παρέκκλιση σε καμιά μονάδα για επαναλειτουργία χοιροστασίων στην κοινότητα.

Για το θέμα έγινε δημόσια ακρόαση την περασμένη Παρασκευή, που συγκάλεσε το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων για να εξετάσει αίτηση ιδιοκτητών χοιροστασίου για νομιμοποίηση παράνομων υποστατικών που διαθέτουν. Στην δημόσια ακρόαση παρευρέθηκαν ή έστειλαν γραπτώς τις θέσεις τους το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών, η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων Τμήμα, το Τμήμα Γεωλογικής επισκόπησης, το Ε.Τ.Ε.Κ , Κοινοτικό Συμβούλιο Ορούντας και η Ομάδα πρωτοβουλίας ενάντια στην επαναλειτουργία χοιροστασίων στην κοινότητα Ορούντας. Οι εκπρόσωποι όλων των τμημάτων και συνόλων εκφράστηκαν αρνητικά ή υπό ορούς αρνητικά στην παραχώρηση παρέκκλισης.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός μελών της ομάδας πρωτοβουλίας ενάντια στην επαναλειτουργία χοιροστασίων στην κοινότητα Ορούντας. Η ομάδα σήμερα αριθμεί 318 συγχωριανούς μας που υπέγραψαν έντυπα ενάντια στην λειτουργία των χοιροστασίων ένα ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 75% περίπου των κατοίκων της κοινότητας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.