ΠΑΣΥΔΥ: 'Όχι σε επιπρόσθετη συνεισφορά στην ιατροφαρμακευτική'

ΠΑΣΥΔΥ: 'Όχι σε επιπρόσθετη συνεισφορά στην ιατροφαρμακευτική'

Όχι σε επιπρόσθετη συνεισφορά στην ιατροφαρμακευτική από τα μέλη της, δηλώνει η ΠΑΣΥΔΥ.

Η ΠΑΣΥΔΥ δεν πρόκειται να δεχθεί την επιβολή οποιασδήποτε πρόσθετης συνεισφοράς των εν ενεργεία και συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών και μελών της αστυνομικής δύναμης και του Κυπριακού Στρατού για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και καλεί τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε κατάργηση του Κανονισμού 3Α, που εκδόθηκε δυνάμει του περί Ιδρυμάτων και Υπηρεσιών (Ρυθμίσεις και Τέλη) Νόμου του 1978 και 2000, με τον οποίο επιβλήθηκε η υποχρεωτική συνεισφορά ποσοστού 1,5%.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν τα Συλλογικά Σώματα της Οργάνωσης για λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων αντίδρασης.

Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι αμφισβήτησε τη νομιμότητα της υποχρεωτικής συνεισφοράς του 1,5%, θα αμφισβητήσει δε και τη νομιμότητα της συνεισφοράς του 1,7% που προβλέπει ο περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017.

Εκφράζει την έκπληξή της για τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών όσον αφορά τη συνεισφορά των εν ενεργεία και συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών και μελών της αστυνομικής δύναμης και του Κυπριακού Στρατού, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και του υπενθυμίζει ότι με σειρά προσφυγών που έχουν καταχωρηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο το 2013, αμφισβήτησε τη νομιμότητα της κατάργησης του δικαιώματος των δημοσίων υπαλλήλων για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επιπλέον, αναφέρει πως απέφυγε οποιεσδήποτε δυναμικές κινητοποιήσεις για την αυθαίρετη επιβολή του 1,5%, εν αναμονή της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE