Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας

Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο Δημήτρης Σιούφας, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κατά την περίοδο 2007-2009.

Γεννηθείς το 1944 στον Ελληνόπυργο του νομού Καρδίτσας, ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 2007 ανέλαβε το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Καρδίτσα το 1981 με τη Νέα Δημοκρατία. Από τον Αύγουστο του 1991 μέχρι το Δεκέμβριο του 1992 χρημάτισε Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το 1992 μέχρι το 1993 Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, ο Δημήτρης Σιούφας διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης, και το 2007 έλαβε το χρίσμα για την Προεδρία της Βουλής, θέση στην οποία εξελέγη με 158 ψήφους, διαδεχόμενος την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

Ήταν παντρεμένος με την Καίτη Αναγνωστάκη και πατέρας τριών παιδιών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Τη θέση ότι η Λευκωσία είναι πανέτοιμη για όλα τα σενάρια, για όλες τις ενδεχόμενες και μη εκπλήξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στους πέντε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE