Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής
Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Ως γνωστόν οι βρετανικές επιχειρήσεις μαχητικών στην ανατολή διεξάγονται μέσω των Βάσεων Ακρωτηρίου.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν μεταξύ των ημερομηνιών 19 Δεκεμβρίου και 6 ιανουαρίου.
«Συνδυασμός μαχητικών της RAF τύπου Typhoon και Tornado, αλλά και drones, υποστηρίζουν Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στο έδαφος καθώς ισλαμικές δυνάμεις στη χώρα αδυνατίζουν» σημειώνεται μεταξύ άλλων σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα forces.net.
Και προστίθεται: «Η Βρετανία μάχεται κατά των ισλαμιστών, γνωστών ως ISIS, από το 2014, με τα μαχητικά της RAF να έχουν ημερησίως αποστολές πάνω από το Ιράκ και τη Συρία, από την βάση τους στην Κύπρο».
Δείτε VIDEO με κτύπημα drone που εδρεύει στην Κύπρο:
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




