ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμια Τράπεζα: Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το 2019

Παγκόσμια Τράπεζα: Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το 2019

Ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 2,9% το 2019 από 3% το 2018, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ), η οποία επικαλείται τις αυξημένες εμπορικές εντάσεις και τη συγκράτηση του διεθνούς εμπορίου.

«Στις αρχές του 2018, η παγκόσμια οικονομία κινείτο με όλες τις μηχανές της, αλλά έχασε ταχύτητα στη διάρκεια του έτους και η πορεία μπορεί να ακόμη πιο δύσκολη το νέο έτος», δήλωσε η γενική διευθύντρια της ΠΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στην εξαμηνιαία έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Η έκθεση της ΠΤ έρχεται μετά τη σκληρή εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, η οποία έχει αναστατώσει επί μήνες τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι πιθανόν να επιβραδυνθεί στο 2,5% φέτος από 2,9% το 2018 και στην Κίνα στο 6,2% από 6,5%, αντίστοιχα, σύμφωνα με την ΠΤ.

Οι αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς αναμένεται να αναπτυχθούν με ρυθμό 4,2% φέτος και οι αναπτυγμένες οικονομίες με ρυθμό 2%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top