Λύτρα σε κρυπτονομίσματα ζητούν άγνωστοι που απήγαγαν γυναίκα επιχειρηματία

Λύτρα σε κρυπτονομίσματα ζητούν άγνωστοι που απήγαγαν γυναίκα επιχειρηματία

Λύτρα σε κρυπτονομίσματα ζητούν να λάβουν άγνωστοι που απήγαγαν την 68χρονη σύζυγο του Νορβηγού επιχειρηματία και επενδυτή Τομ Χάγκεν στις 31 Οκτωβρίου του 2018, από το σπίτι της κοντά στο Όσλο, διαφορετικά απειλούν να την σκοτώσουν.


Οι δράστες ζητούν το αστρονομικό ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ στο κρυπτονόμισμα Monero για να ελευθερώσουν την Αν - Ελίζαμπετ Φάλκεβικ Χάγκεν , όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της νορβηγικής αστυνομίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τη μέρα της απαγωγής διεξήγαγε έρευνες και δεν ήθελε να κοινοποιήσει την υπόθεση.

Επισήμανε ότι τώρα έκρινε πως μπορούσε να τη γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό καθώς ίσως με αυτόν τον τρόπο καταφέρει να συλλέξει κρίσιμες πληροφορίες για την εξέλιξη των ερευνών. 

Οι αρχές κατάφεραν να έχουν μια σύντομη επαφή με τους απαγωγείς, οι οποίοι απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν την γυναίκα αν δεν τους καταβληθούν τα λύτρα.

Για τον εντοπισμό των απαγωγέων συνεργάζεται η Europol, η Interpol, ειδικοί στα κρυπτονομίσματα, η Διεύθυνση Kripos που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και η Διεύθυνση Kokrim που είναι αρμόδια για την διάπραξη οικονομικών και οικολογικών εγκλημάτων.

Ο άντρας της απαχθείσας γυναίκας είναι ο Τομ Χάγκεν, μηχανικός στο επάγγελμα και μεγάλος επενδυτής. Το 1992 ίδρυσε την ενεργειακή εταιρεία Elkraft AS, η οποία δραστηριοποιείται στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Φιλανδία. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Holding 2 και μιας σειράς μικρότερων εταιρειών. Δραστηριοποιείται κυρίως στον ενεργειακό τομέα και σε επενδύσεις ακινήτων.

Το 2018 ο Χάγκεν κατέλαβε την 172 θέση στον κατάλογο των πλουσιότερων Νορβηγών που παρουσίασε το περιοδικό Kapital. Η περιουσία του ανέρχεται στα περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE