Οι θρυλικές αντρογυναίκες της Λεμεσού: «Εμείς είμαστε γυναίκες από πάστα και ράτσα άγρια»

Οι θρυλικές αντρογυναίκες της Λεμεσού: «Εμείς είμαστε γυναίκες από πάστα και ράτσα άγρια»

Δυναμικές και ευρηματικές. Χασάπισσες και ζωεμπόρισσες. Περπάταγαν και τράνταζε η γη στα στενά του Λεμεσού κάθε που κατέβαιναν από τον τόπο τους, τον Πεδουλά.

Δεν ήταν σαν τις άλλες γυναίκες της εποχής τους. Δεν μίλαγαν, δεν συμπεριφέρονταν, δεν φτιάχνονταν σαν γυναίκες.

Τίποτα πάνω τους δεν μαρτυρούσε τη θηλυκή τους φύση, ούτε καν το στήθος τους, που ήταν ένα με το στέρνο τους. Στο διάβα τους όλοι έκαναν στην άκρη.

Οι αδελφές Μαρίκα και Παναγιώτα Χατζιηωάννου είχαν κερδίσει τον σεβασμό της περιοχής με το σπαθί τους.

Αντρογυναίκες με τα όλα τους, άφησαν το δικό τους στίγμα και τη δική τους ιστορία στην κοσμοπολίτισσα πόλη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.