Στη Σλοβενία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στη Σλοβενία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Eπίσημη επίσκεψη στην Σλοβενία, πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για τη Σλοβενία αναχώρησε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη καθώς και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας: «κατά την εκεί παραμονή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λουμπλιάνα, από τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, Borut Pahor, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών».

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «κατά την εκεί παραμονή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λουμπλιάνα, από τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, Borut Pahor, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών».

Τις συνομιλίες θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα που άπτονται του τομέα της ενέργειας, των τριμερών συνεργασιών, το Brexit, καθώς και ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέα επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Ισραήλ, μετά το θανάσιμο χτύπημα στην Τεχεράνη

Live: Νέα επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Ισραήλ, μετά το θανάσιμο χτύπημα στην Τεχεράνη

Νέα επίθεση σε εξέλιξη, καθώς το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους προς το Ισραήλ, σύμφωνα με αναφορές των κρατικών ιρανικών μέσων ενημέρωσης. Νωρίτερα, το Ισραήλ έχει πλήξει την Τεχεράνη. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρουν ότι έχουν εκτοξευθεί βαλλιστικοί πύραυλοι προς το Ισραήλ, όπου ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις: