Ανασχηματισμός στον…πάγο μέχρι νεωτέρας- Οι σκέψεις του ΠτΔ και οι πιέσεις
«Ο χρόνος δεν έχει ακόμη ωριμάσει», αναφέρουν πηγές από το Προεδρικό, σχετικά με τον ανασχηματισμό που υπάρχει στην περιρρέουσα εδώ και μήνες.
Ανάμεσα σε αυτούς, μια οικογένεια με δυο μικρά παιδιά ένα αγοράκι 5 χρόνων και ένα κοριτσάκι 6 χρόνων. Μαζί τους, άλλοι 27 άνδρες, όλοι από την Συρία.
Το σκάφος που μετέφερε τους 31 ανθρώπους εντοπίσθηκε από τα παράκτια ραντάρ της δημοκρατίας λίγο μετά τις εννέα να προσεγγίζει τις ακτές της δημοκρατίας.
Παρά το ότι στην Λιμενική και ναυτική αστυνομία σήμανε συναγερμός δεν εντοπίστηκε κανένα σκάφος να προσεγγίζει τις ακτές της δημοκρατίας.
Ωστόσο λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα, αποβίβασαν τους πρόσφυγες στο λιμανάκι του κατεχόμενου Λιμνιτη και πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές και συγκεκριμένα στον ακριτικό Κάτω Πυργο Τυλληριας.
Οι 31 οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς για εξακρίβωση των στοιχείων τους και μεταφέρθηκαν στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθια.
*φώτο αρχείου
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις