Ιταλία: Μέρος των μεταναστών του Sea Watch άρχισαν απεργία πείνας

Ιταλία: Μέρος των μεταναστών του Sea Watch άρχισαν απεργία πείνας

Μέρος των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο πλοίο Sea Watch, το οποίο ανήκει σε γερμανική ΜΚΟ, άρχισαν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι δεν μπορούν, μετά από δεκαεπτά ημέρες, να αποβιβαστούν στη Μάλτα.

Την είδηση μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την ίδια την γερμανική ΜΚΟ.

«Στο Sea Watch, μέρος των επιβατών άρχισε να αρνείται το φαγητό. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε λίγα ναυτικά μίλια απόσταση από τις ευρωπαϊκές ακτές», έγραψε η μη κυβερνητική οργάνωση σε tweet της.

Η Γερμανία, στο μεταξύ, δήλωσε πρόθυμη να δεχθεί μέρος των ανθρώπων που βρίσκονται στα πλοία Sea Watch και Sea Eye, ενώ και η ιταλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι η Ρώμη θα φιλοξενήσει μέχρι και δεκαπέντε ανθρώπους σε σύνολο σαράντα εννέα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε επαφή, παράλληλα, με τη γαλλική, την πορτογαλική και την ολλανδική κυβέρνηση, για την κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε σειρά χωρών μελών της Ένωσης.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.