ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Στυλιανίδη με Οκτάι, Τσαβούσογλου και Σελτσούκ στην Άγκυρα

Συνάντηση Στυλιανίδη με Οκτάι, Τσαβούσογλου και Σελτσούκ στην Άγκυρα

Χωριστές συναντήσεις με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάτι, τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την Υπουργό Κοινωνίας και Οικογένειας Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτσούκ, είχε σήμερα στην Άγκυρα ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ακολούθησε συνάντηση με τις αντιπροσωπείες τους. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση του με τον Χρήστο Στυλιανίδη ενώ ανέφερε ότι έχουν μπει σε μια νέα φάση οι σχέσεις Τουρκίας με την ΕΕ.

Νωρίτερα, ο Επίτροπος επισκέφθηκε το Κοινοτικό Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαμάκ, όπου συναντήθηκε με μαθητές από τη Συρία στη διάρκεια του μαθήματός τους. “Ο πρώτος προϋπολογισμός ανθρωπιστικής βοήθειας για το 2019 είναι 640 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα 640 εκατομμύρια ευρώ θα ανοίξουν τον δρόμο για να διασφαλιστεί η δυνατότητα σε αυτά τα άτομα να αντιμετωπίσουν τις πρώτες τους βασικές ανάγκες”, ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης. Ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ συγκινητικό πρότζεκτ. “Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Έχω επισκεφθεί πολλά μέρη αλλά πραγματικά είναι πολύ περιεκτικό και αποτελεσματικό το πρότζεκτ που καταφέρατε να υλοποιήσετε εσείς εδώ κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες”, ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για να έχουν τα παιδιά αυτά ένα καλό μέλλον.

Όπως είπε, στην Τουρκία υπάρχουν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και από αυτούς το 1,7 εκ. είναι παιδιά. Ο Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι η ΕΕ στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος στήριξε πάνω από 33 χιλιάδες μαθητές. “Το σλόγκαν μας στους Τούρκους αξιωματούχους και τους συνεταίρους μας είναι: Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός σχολείου. Αυτό δεν είναι ένα βάρος, είναι ηθική μας υποχρέωση και κοινή μας αντίληψη”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top