Γκαμπόν: Συνελήφθη ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών, δύο συνεργοί του σκοτώθηκαν

Γκαμπόν: Συνελήφθη ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών, δύο συνεργοί του σκοτώθηκαν

Ο επικεφαλής των επίδοξων πραξικοπηματιών στην Γκαμπόν συνελήφθη ενώ δύο μέλη της ομάδας του σκοτώθηκαν, όπως έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα από την προεδρία της χώρας.

Συνολικά έχουν συλληφθεί επτά στρατιωτικοί. Μεταξύ αυτών είναι και ο υπολοχαγός Κέλι Όντο Ομπιάνγκ, ο οποίος διάβασε τις πρώτες πρωινές ώρες μια ανακοίνωση, στο δημόσιο ραδιόφωνο, με την οποία δήλωνε ότι ο πρόεδρος Άλι Μπόνγκο δεν είναι πλέον ικανός να κυβερνά τη χώρα. Πέντε από τους συνεργάτες του είχα συλληφθεί λίγο νωρίτερα, μέσα στο κτίριο του ραδιοφώνου.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Γκι-Μπερτράν Μαπανγκού, διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο. Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση στον ραδιοφωνικό σταθμό, σκότωσαν δύο από τους πραξικοπηματίες και απελευθέρωσαν τους ομήρους.

Νωρίς το πρωί οι πραξικοπηματίες "εξουδετέρωσαν" τους αστυνομικούς φρουρούς του ραδιομεγάρου, εισέβαλαν στο κτίριο και κράτησαν ομήρους πέντε δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Ο πρόεδρος της Γκαμπόν βρίσκεται εκτός της χώρας εδώ και δυόμισι μήνες, αναρρώνοντας από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, στρατιωτικοί εμφανίστηκαν τα ξημερώματα στο ραδιομέγαρο, στην πρωτεύουσα Λιμπρεβίλ και κάλεσαν τον λαό να εξεγερθεί υποσχόμενοι ότι θα σχηματίσουν σύντομα ένα "εθνικό συμβούλιο αποκατάστασης" της δημοκρατίας. Ο υπολοχαγός Κέλι Όντο Ομπιάνγκ, ο υποδιοικητής της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, διαβάζοντας την ανακοίνωση αυτή, δήλωσε οτι είναι "πρόεδρος" του άγνωστου μέχρι σήμερα "Πατριωτικού Κινήματος των Νέων και των Δυνάμεων Ασφαλείας και Άμυνας της Γκαμπόν".

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE