ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ: «Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς δεσμούς φιλίας με τις ΗΠΑ»

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ:  «Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς δεσμούς φιλίας με τις ΗΠΑ»

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση με μπογιές στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, εξέδωσε την Δευτέρα (7/1) το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι ομάδα περίπου δέκα μελών του Ρουβίκωνα πέταξε τις πρώτες πρωινές ώρες μπογιές στην πλαϊνή πλευρά του κτηρίου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top