Τιμή ρεκόρ για τόνο σε ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σούσι στο Τόκιο

Τιμή ρεκόρ για τόνο σε ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σούσι στο Τόκιο

Σε τιμή ρεκόρ ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε σήμερα ένας τόνος 278 κιλών σε ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σούσι σε πλειστηριασμό, που έγινε κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε για φέτος η νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο.

"Είναι ένας καλός τόνος, αλλά πολύ πιο ακριβός από αυτό που περίμενα", σχολίασε ο αγοραστής Κιγιόσι Κιμούρα, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Sushi Zanmai. Αυτός κατείχε και το προηγούμενο ρεκόρ της καταβολής πολύ υψηλού χρηματικού ποσού σε πλειστηριασμό για την αγορά ενός μόνο ψαριού, ενός μικρότερου τόνου το 2013, αν και τώρα πλήρωσε το υπερδιπλάσιο από αυτό που είχε καταβάλει τότε.

"Δείχνει πολύ εύγευστος και πολύ φρέσκος", πρόσθεσε για το πολύ μεγάλο αυτό ψάρι που πιάστηκε ανοιχτά των ακτών της βόρειας επαρχίας Αομόρι της Ιαπωνίας, "αλλά νομίζω ότι έδωσα πάρα πολλά", πρόσθεσε αναφερόμενος στα 333,6 εκατομμύρια γεν που κατέβαλε για το ψάρι.

Βάσει του ποσού που έδωσε, ο τόνος αυτός αντιστοιχεί σε σχεδόν 10.000 ευρώ το κιλό.

Η "ακριβή" αυτή αγορά έγινε κατά τον πρώτο πλειστηριασμό του έτους στην νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο, καθώς η γνωστή αγορά του Τσουκίτζι έκλεισε πέρυσι για να προσφέρει προσωρινά χώρο στάθμευσης για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.