Θα συνεχίσουν να ιδιωτεύουν οι ιδιώτες γιατροί

Θα συνεχίσουν να ιδιωτεύουν οι ιδιώτες γιατροί

Η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφερόμενη στην εφαρμογή του ΓεΣΥ δηλώνει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε εδώ και πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της προσφοράς υπηρεσιών προς τους ασθενείς, βασιζόμενος στις αρχές της σύγχρονης ιατρικής.


Η Ένωση προσθέτει ότι ο στόχος της είναι η δυναμική εκπροσώπηση των ιδιωτών ιατρών και η ανάπτυξη συνεργασίας με ασφαλιστικές εταιρείες, οργανισμούς και ιδιωτικά νοσηλευτήρια "έτσι που να συμβάλουμε στη διατήρηση των σχεδίων ασφάλισης υγείας των πολιτών".

Αναφέρει ακόμα ότι το σημαντικότερο από όλα είναι οι πολίτες να έχουν ασφάλεια υγείας και επιπρόσθετες επιλογές για να μην μείνουν εκτεθειμένοι και εγκλωβισμένοι σε ανεπαρκείς σχεδιασμούς που έγιναν βασιζόμενοι σε πολιτικοοικονομικά κριτήρια.

Η ‘Ενωση αναφέρει ακόμα ότι από τη στιγμή της ίδρυσής της έθεσε ως πρωταρχικό της στόχο την δημιουργία ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας μας, με στόχο να είναι και λειτουργικό και βιώσιμο. Διατυπώνει τη θέση ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό αν λαμβάνονταν σοβαρά υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κύπρου που σχετίζονται με τον τρόπο που λειτουργούν τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας.

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.