ΝΙΓΗΡΑΣ: 287 τζιχαντιστές νεκροί σε επιχειρήσεις εναντίον της Μπόκο Χαράμ

ΝΙΓΗΡΑΣ: 287 τζιχαντιστές νεκροί σε επιχειρήσεις εναντίον της Μπόκο Χαράμ

Αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις τις οποίες διεξήγαγαν οι ένοπλες δυνάμεις του Νίγηρα είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 287 «τρομοκράτες», μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, από την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Νιαμέι.


Οι επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών έγιναν στην περιοχή Ντίφα, στο νότιο τμήμα του Νίγηρα, στα σύνορα με τη Νιγηρία, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας.

Τα μέλη της Μπόκο Χαράμ έχουν εξαπολύσει επανειλημμένα επιθέσεις στον Νίγηρα, στο Τσαντ και στο Καμερούν, εφορμώντας από τις βάσεις τους στη βορειοανατολική Νιγηρία. Η οργάνωση άρχισε ανταρτοπόλεμο πριν από εννιά χρόνια με σκοπό να δημιουργήσει ένα «χαλιφάτο» στην περιοχή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Νίγηρα, η εκκαθαριστική επιχείρηση που διεξήγαγαν οι ένοπλες δυνάμεις έγινε «κατά μήκος του ποταμού Κομαντούγκου», που αποτελεί φυσικό σύνορο με τη Νιγηρία, και «σε νησιά στη λίμνη Τσαντ». Πάνω από 200 τζιχαντιστές «εξουδετερώθηκαν» στις αεροπορικές επιδρομές και άλλοι 87 στις χερσαίες μάχες, κατά την ίδια πηγή.

Δεν υπήρξε «ουδεμία» απώλεια στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων του Νίγηρα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, πάντα κατά το υπουργείο Άμυνας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.