Χημικά βρέθηκαν σε ολλανδική παραλία, αφότου 270 κοντέινερ έπεσαν από πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα

Χημικά βρέθηκαν σε ολλανδική παραλία, αφότου 270 κοντέινερ έπεσαν από πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα

Ενα φορτίο με επικίνδυνα χημικά, το οποίο έπεσε από ένα από τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία στη Βόρεια Θάλασσα, εκβράστηκε σε μια ολλανδική παραλία σήμερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να καταλήξουν στην ακτές περισσότερα συντρίμμια, ανέφεραν αξιωματούχοι.


Το Υπουργείο Αμυνας της Ολλανδίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι 270 εμπορευματοκιβώτια έπεσαν από το πλοίο MSC Zoe και διασκορπίστηκαν στη θάλασσα, ενώ σε ορισμένα από αυτά περιέχονται επικίνδυνα χημικά, σε ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά αυτού του είδους. Δεν έχει καταστεί σαφές πόσα από τα κοντέινερ βυθίστηκαν και πόσα συνεχίζουν να επιπλέουν και θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη θαλάσσια κυκλοφορία ή για τους συλλέκτες που σπεύδουν στις παραλίες, αφότου πληροφορήθηκαν το συμβάν. Ενας σάκος με 25 κιλά οργανικού υπεροξειδίου, μιας ισχυρής λευκαντικής ουσίας που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα, εκβράστηκε σήμερα, μεταξύ των δεκάδων άλλων κοντέινερ από το πλοίο, που εμφανίστηκαν στα ολλανδικά νησιά Τερτσέλινγκ, Φλίελαντ, Εμελαντ και Στσιερμονίκογκ.

"Αναμένουμε ότι απόψε θα εκβραστούν περισσότερα αντικείμενα" είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Αμυνας Σζάακ φαν Αλτεν. Τουλάχιστον τρία από τα κοντέινερ πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν επικίνδυνα χημικά. Ολλανδοί στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στο καθάρισμα των ακτών. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών προειδοποιούν τους εθελοντές να μην αγγίζουν τα εμπορευματοκιβώτια, ωστόσο κυνηγοί θησαυρών έχουν επίσης σπεύσει στο σημείο εποφθαλμιώντας το φορτίο, όπως παπούτσια, κούκλες και επίπεδες τηλεοράσεις. Το υπεροξείδιο μεταφέρθηκε μακριά χωρίς κανένα πρόβλημα, επισήμαναν οι αρχές του Φρίεσλαντ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Τις εξελίξεις γύρω από το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, τις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας, αλλά και το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE