ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Τα ευτράπελα στην δίκη του φρικιαστικού εγκλήματος

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Τα ευτράπελα στην δίκη του φρικιαστικού εγκλήματος

Το στυγερό έγκλημα στον Στρόβολο, που συγκλόνισε το Παγκύπριο και περιτριγυρίζεται από δεκάδες ερωτήματα, συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη.

Της Γεωργίας Παππούτα

Το ζεύγος Χατζηγεωργίου δολοφονήθηκε στην κρεβατοκάμαρα του με πολλαπλές μαχαιριές, ενώ στο διπλανό δωμάτιο του σπιτιού βρισκόταν ο ανήλικος γιος τους. Το στυγερό έγκλημα συνεχίζει να εκδικάζεται στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με τους συγγενείς του ζεύγους να δίνουν το παρών τους σε κάθε δικάσιμο, με την ελπίδα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όσοι φέρουν την ευθύνη για τον θάνατο των θυμάτων.  

Στην ίδια αίθουσα και οι τέσσερις κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, η 22χρονη συμβία του Σάρα Σιάμς, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος.   

Εύλογα η κοινωνία έχει μπερδευτεί, αφού ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι συνέβη εκείνο το βράδυ στο σπίτι του άτυχου ζεύγους. Δεκάδες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια με κάθε δικάσιμο να είναι αποκαλυπτική, αλλά όχι πλήρως κατατοπιστική.  

Από την μία οι πολλαπλές καταθέσεις του πρώτου κατηγορούμενου, Λοΐζου Τζιωνή με διαφορετικά σενάρια και ισχυρισμούς κάθε φορά και από την άλλη, οι  καθυστερήσεις και διακοπές στις δικάσιμους...  

Οι αλλεπάλληλές καθυστερήσεις είναι το κύριο ζήτημα σ΄ αυτή τη δίκη, με τους συγγενείς των θυμάτων να δείχνουν την δυσανασχέτηση τους με την τροπή που παίρνει κάθε φορά. Οι διαφωνίες των συνηγόρων υπεράσπισης με την Κατηγορούσα Αρχή φαίνεται να είναι ο πυρήνας πολλών ευτραπέλων στην δίκη του διπλού φονικού, κυρίως για τις καθυστερήσεις.  

Σχεδόν σε κάθε δικάσιμο εγείρονται θέματα που αφορούν αντίγραφα από καταθέσεις τις οποίες οι συνήγοροι δεν έχουν στα χέρια τους με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή. Το ζήτημα λύνεται στιγμιαία, ωστόσο παρά τις υποδείξεις του δικαστή για συνεννόηση και αποφυγή καθυστερήσεων  το ίδιο ζήτημα επανέρχεται ξανά και ξανά.  

Ακόμη και η δίκη εντός δίκης, η οποία διήρκησε έξι δικάσιμους, προκάλεσε επιπλέον καθυστέρηση στην υπόθεση. Ο ίδιος ο Τζιωνής ‘ακύρωσε’ τον δικηγόρο του, ο οποίος επικαλέστηκε καταπίεση στον πελάτη του από τους ανακριτές ξεκινώντας μια διαδικασία δίκης εντός δίκης. Έξι δικάσιμους μετά ο δικηγόρος του Τζιωνή, Ανδρέας Αναστασίου αναγκάστηκε να τερματίσει την δίκη εντός δίκης, αφού ο Τζιωνής αρνήθηκε ότι δέχθηκε πίεση από τους ανακριτές, αλλά από τον ίδιο του τον εαυτό, εφόσον έλεγε ψέματα.  

Μάλιστα οι συνήγοροι φαίνεται να κατηγορούν την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής πως τους δίνει αντίγραφα και ενημερώσεις με το σταγονόμετρο, ενώ η ίδια εξήγησε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αφού τους ενημερώνει εκ των προτέρων πώς θα προσχωρήσει με την υπόθεση, έτσι ώστε να της ζητήσουν οποιαδήποτε αντίγραφα χρειάζονται. 

Η υπόθεση θα ξεκινήσει με την νέα χρονιά στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την Παρασκευή (4/1) στις 9:00.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top