Ο Ινφαντίνο αποκάλυψε πόσες ομάδες θέλει στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022!

Ο Ινφαντίνο αποκάλυψε πόσες ομάδες θέλει στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022!

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, είναι υπέρ της προοπτικής για πρόωρη επέκταση του αριθμού των ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να διεξαχθεί η διοργάνωση του 2022 με 48 ομάδες από 32 που είναι αυτή την στιγμή.

Τον περασμένο μήνα, έκανε γνωστό ότι η πλειοψηφία των εθνικών ομοσπονδιών τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αναμενόταν να ληφθεί απόφαση πριν την κλήρωση της προκριματικής φάσης, τον Μάρτιο του 2019.

Ο Ινφαντίνο, μιλώντας σε αθλητική διάσκεψη στο Ντουμπάι, είπε ότι η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο για κάποιους από τους γείτονες του Κατάρ να φιλοξενήσουν μερικούς από τους αγώνες, μιας και τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει ότι θα ήταν δύσκολο να οργανωθεί ένα διευρυμένο τουρνουά μόνο στο Κατάρ.

Η FIFA ψήφισε το 2017 την αύξηση από 32 σε 48 ομάδες, ξεκινώντας από το 2026, αλλά από τότε ο Ινφαντίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει η αλλαγή στο 2022.

«Αν νομίζετε ότι είναι καλό να έχουμε 48 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί να μην προσπαθήσουμε τέσσερα χρόνια νωρίτερα, γι’ αυτό αναλύουμε αν είναι δυνατόν να έχουμε 48 ομάδες ήδη το 2022.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Κατάρ με 32 ομάδες. Προφανώς, αν μπορέσουμε να το αυξήσουμε σε 48 ομάδες και να κάνουμε τον κόσμο ευτυχισμένο, θα πρέπει να το δοκιμάσουμε.

Αν μπορέσουμε μερικές από τις γειτονικές χώρες στην περιοχή του Κόλπου που είναι πολύ κοντά να φιλοξενήσουν μερικά παιχνίδια από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ επωφελές για την περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο Ινφαντίνο.

Το Κατάρ δήλωσε ότι δεν θα λάβει τελική απόφαση για την επέκταση του τουρνουά μέχρι να δει λεπτομέρειες μιας μελέτης από τη FIFA.

Πηγή: www.sport24.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE