Ιαπωνία: Νεαρός όρμησε με το αυτοκίνητό του σε πλήθος, εννιά τραυματίες

Ιαπωνία: Νεαρός όρμησε με το αυτοκίνητό του σε πλήθος, εννιά τραυματίες

Εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας σοβαρά, όταν οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του, όπως ομολόγησε κατόπιν από πρόθεση, πάνω σε πλήθος που γιόρταζε την έλευση της νέας χρονιάς σε κεντρικό δρόμο στο Τόκιο, μεταδίδουν ΜΜΕ επικαλούμενα την αστυνομία.

Ο Καζουχίρο Κουσάκαμπε, 21 ετών, έριξε το αυτοκίνητό του με «πρόθεση να σκοτώσει» πάνω στο πλήθος στην οδό Τακέσιτα, στη συνοικία Χαράτζουκου, περί τη 01:00 τοπική ώρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο νεαρός είπε στους αστυνομικούς ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια «σε αντίποινα για την ποινή του θανάτου», χωρίς να εξηγήσει τι εννοούσε.

Ένας φοιτητής τραυματίστηκε βαριά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Κουσάκαμπε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από πρόθεση, ανέφερε η ιαπωνική αστυνομία.

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, ο Κουσάκαμπε χτύπησε συνολικά με το αυτοκίνητό του εννιά ανθρώπους στην οδό Τακέσιτα, που ήταν κλειστή για τα αυτοκίνητα τη στιγμή εκείνη και γεμάτη με κόσμο που συγκεντρώθηκε για να γιορτάσει την έλευση της νέας χρονιάς.

Στον συγκεκριμένο δρόμο βρίσκονται πολλές μπουτίκ και καταστήματα και θεωρείται κέντρο της νεολαίας, καθώς και της μόδας, στο Τόκιο. Προσελκύει καθημερινά πολλούς ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να ολοκληρώνει το ψηφοδέλτιό του στη Λάρνακα, με την συμπερίληψη του Ανδρέα Αποστόλου-πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ-ως αριστίνδην. Η επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται εντός Οκτωβρίου. Η επιλογή του, εντάσσεται στη διαδικασία ανασύνθεσης του ψηφοδελτίου, την ώρα που το ΔΗΚΟ επιχειρεί να βρει νέα ισορροπία μετά τις αποχωρήσεις και τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.