Τραμπ: «Η αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία θα είναι αργή»

Τραμπ: «Η αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία θα είναι αργή»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε και πάλι σήμερα Δευτέρα (31/12) ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα είναι "αργή", επαναλαμβάνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει νικηθεί, γεγονός που δικαιολογεί την απόφαση που έλαβε.

"Το ΙΚ έχει πρακτικά εξαλειφθεί. Θα στέλνουμε με αργό ρυθμό τους στρατιώτες μας στο σπίτι, ώστε να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους, πολεμώντας ταυτόχρονα ό,τι απέμεινε από το ΙΚ", έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Περίπου 2.000 άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στη βόρεια Συρία, για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές και να εκπαιδεύσουν τις τοπικές δυνάμεις, στις περιοχές που ανακαταλαμβάνονται από το ΙΚ.

"Αν κάποιος άλλος πέραν του Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει αυτό που κάνω εγώ στη Συρία (...) θα είχε ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας", πρόσθεσε ο Τραμπ τονίζοντας ότι "τα αποτελέσματα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ απ` όσο είχα προβλέψει". Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε ήδη δηλώσει ότι η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την περιοχή θα είναι "αργή και πολύ καλά συντονισμένη".

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE