Ένας αστυνομικός και ένας πολίτης νεκροί σε επεισόδια κατά τις Προεδρικές εκλογές στο Κονγκό

Ένας αστυνομικός και ένας πολίτης νεκροί σε επεισόδια κατά τις Προεδρικές εκλογές στο Κονγκό

Ένας αστυνομικός και ένας πολίτης σκοτώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού που ξέσπασε με αφορμή κατηγορίες για υποτιθέμενη νοθεία στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα και έναν πολιτικό από την περιοχή.


Ο Βιτάλ Καμέρχε, πολιτικός από την επαρχία του Νότιου Κίβου, και ένας αυτόπτης μάρτυρας που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφεραν ότι ο καβγάς ξέσπασε σε εκλογικό κέντρο στην πόλη Ουαλούνγκου, αφότου οι ψηφοφόροι κατηγόρησαν έναν αξιωματούχο της εκλογικής διαδικασίας για νοθεία.

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα που ενεπλάκη στη συμπλοκή και ο κόσμος στη συνέχεια ξυλοκόπησε τον αστυνομικό μέχρι θανάτου, σύμφωνα με τις δύο πηγές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονες διαβουλεύσεις για την Προεδρία της Βουλής - Πώς θα γίνει η εκλογή

Έντονες διαβουλεύσεις για την Προεδρία της Βουλής - Πώς θα γίνει η εκλογή

Με την πρώτη εφαρμογή της νέας διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Βουλής θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου η πρώτη Ολομέλεια της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου 2026

BEST OF TOTHEMAONLINE