Στους 50 οι νεκροί από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ουσμάν στις Φιλιππίνες

Στους 50 οι νεκροί από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ουσμάν στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ουσμάν στην περιοχή Μπικόλ, στις ανατολικές Φιλιππίνες, όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της επαρχίας Αλμπάι, Τζόι Σάρτε Σαλσέντα.


Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο κυβερνήτης ανέφερε ότι τα περισσότερα θύματα έχουν αναφεθεί στο Αλμπάι, το Καμαρίνες Σουρ, το Σορσογκόν και το Μασμπάτε. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Rappler, άλλοι 17 άνθρωποι αγνοούνται.

Στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τους ανέμους, τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες, αναφέρονται επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Πολλά σπίτια έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία και σε οδικούς άξονες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.