O Πρόεδρος Τραμπ καλεί τους Δημοκρατικούς να καταλήξουν σε συμφωνία για το «shutdown»

O Πρόεδρος Τραμπ καλεί τους Δημοκρατικούς να καταλήξουν σε συμφωνία για το «shutdown»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε εκ νέου σήμερα την ευθύνη για την αναστολή της λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους στους Δημοκρατικούς, καθώς αυτή εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα.

«Είμαι στον Λευκό Οίκο, περιμένω οι Δημοκρατικοί να έρθουν και να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την Ασφάλεια των Συνόρων», έγραψε στο Twitter. «Από ό,τι γνωρίζω, περνούν τόσο πολύ χρόνο να παρενοχλούν τον πρόεδρο που τους μένει λίγος χρόνος για άλλα πράγματα, όπως η εξάλειψη της εγκληματικότητας ή η προάσπιση του στρατού μας!», έγραψε στο Twitter.

Στις 3 Ιανουαρίου, οι βουλευτές που εκλέχτηκαν στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι θα έχουν τότε τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, υποσχέθηκαν να διενεργήσουν κοινοβουλευτικές έρευνες για τον Πρόεδρο και το περιβάλλον του.

Το τείχος που υποσχέθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος στα σύνορα με το Μεξικό βρίσκεται στο επίκεντρο του αδιεξόδου του προϋπολογισμού που προκάλεσε την αναστολή της λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους. Αυτή η αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι η τρίτη φέτος, μετά τον Ιανουάριο (τρεις ημέρες) και τον Φεβρουάριο (μερικές ώρες). Η προηγούμενη, τον Οκτώβριο του 2013, διήρκεσε 16 ημέρες. Το ρεκόρ των 21 ημερών σημειώθηκε το 1995-1996.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE