Οι επόμενοι σταθμοί για την κυπριακή οικονομία το 2019

Οι επόμενοι σταθμοί για την κυπριακή οικονομία το 2019

Τις ημερομηνίες για τις αξιολογήσεις του επόμενου έτους έδωσαν στη δημοσιότητα οι οίκοι αξιολόγησης, καθορίζοντας οκτώ σταθμούς για αξιολόγηση της κυπριακής πιστοληπτικής ικανότητας.

 

         
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον οίκο αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος είναι ο μόνος από τους τέσσερις (αναγνωρισμένους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) που διατηρεί ακόμη το κυπριακό αξιόχρεο στην κατηγορία «σκουπίδια» (Ba2, δύο βαθμίδες από την επενδυτική κατηγορία με σταθερή προοπτική), αφού οι άλλοι τρεις οίκοι την χρονιά που φεύγει έχουν αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επενδυτική βαθμίδα.
 
 
Ο οίκος θα εκδώσει την πρώτη από τις δύο αξιολογήσεις του στις 29 Μαρτίου του 2019. Να σημειωθεί το 2018 ότι ο οίκος Moody’s προχώρησε σε μόνο μία πράξη αξιολόγησης το 2018 (27 Ιουλίου), αφού ματαίωσε την πρώτη αξιολόγηση του, που ήταν προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο, προφανώς λόγω της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές. Ο Moody’s είχε υποβαθμίσει το κυπριακό αξιόχρεο στα «σκουπίδια» τον Μάρτιο του 2012.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE