Η δράση του φαίνεται να ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο στο χωριό Minihy-Tréguier χωρίς να υπάρχει κάποιο άλλο περιστατικό τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το περασμένο Σάββατο, ώσπου βρέθηκαν επτά κουφάρια κουνελιών σε ένα κήπο.
Σύμφωνα με την Guardian, οι Αστυνομικές Αρχές έχουν διαπιστώσει ότι ο δράστης δεν αφήνει πίσω του κάποιο ίχνος όμως δρα με την ίδια μέθοδο.
Μπαίνει σε κήπους νυχτερινές ώρες, αρπάζει κουνέλια και είτε τα καρφώνει με βελόνα ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο είτε τα σκοτώνει με τα παπούτσια του.
Ένας κάτοικος του χωριού στην εφημερίδα Le Télégramme, δήλωσε: «Είναι τρομακτικό. Αν βάζουν στο στόχαστρο απροστάτευτα ζώα όπως τα κουνέλια, τότε θα μπορούσαν πολύ εύκολα να επιτεθούν και σε ανθρώπους, ειδικά ηλικιωμένους»
«Πρέπει να είσαι άρρωστος για να κάνεις κάτι τέτοιο σε ζώα. Δεν το κάνει ούτε για να τα φάει» είπε μία άλλη κάτοικος.