Αρχιεπίσκοπος: Η Γέννηση του Χριστού το μέγιστο γεγονός

Αρχιεπίσκοπος: Η Γέννηση του Χριστού το μέγιστο γεγονός

Η Γέννηση του Χριστού είναι το μέγιστο γεγονός, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

"Ο Χριστός με την ενανθρώπισή Του πραγματώνει το θεϊκό σχέδιο για τη δημιουργία του ανθρώπου κατ` εικόνα και καθ` ομοίωσιν Αυτού", επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` στην εγκύκλιό του προς τους πιστούς, που αναγνώστηκε σήμερα στους ναούς.

Η Γέννηση του Χριστού "είναι το μέγιστο γεγονός, που έδωσε νόημα στο παρελθόν και σκοπό στο μέλλον", τόνισε. Η ειρήνη τού Χριστού είναι διαρκής και αιώνια, εδράζεται επί της δικαιοσύνης και της καταλλαγής του ανθρώπου με τον Θεό και τον συνάνθρωπό του, σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος και υπέδειξε ότι "αυτή την αιώνια ψυχική γαλήνη ευαγγελίστηκαν οι άγγελοι εκείνη την ανεπανάληπτη νύχτα στη Βηθλεέμ, με τον ύμνο Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη".

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επικαλέστηκε το άπειρον έλεος του Κυρίου σε όλους, ιδιαίτερα στους αγνοούμενους και στους συγγενείς τους, στους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, τους πάσχοντες. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα η νέα χρονιά να οδηγήσει στην απελευθέρωση της Κύπρου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Οι δύο χώρες εξαπέλυσαν νέες εκατέρωθεν επιθέσεις από το Σάββατο το βράδυ μέχρι σήμερα Κυριακή, αλλά και πάλι νωρίς το απόγευμα – δημιουργώντας φόβους για γενικευμένη σύρραξη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η σύρραξη θα μπορούσε να τερματιστεί εύκολα, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να μην χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.

BEST OF TOTHEMAONLINE