Καλίν για Κύπρο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»

Καλίν για Κύπρο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει δημιουργία ντε φάκτο κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπαρχίμ Καλίν.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιμπαρχίμ Καλίν είπε ότι “η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου είναι μια περιοχή που βρίσκεται σε συνεχή κίνηση”, προσθέτοντας ότι “μέχρι σήμερα δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε βορείως, νοτίως, ανατολικά και δυτικά της Κύπρου τη δημιουργία ντε φάκτο κατάστασης η οποία παραβιάζει τα δικαιώματά μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”. “Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την ανατολική Μεσόγειο σε θάλασσα ειρήνης”, ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ανέφερε ακόμη ότι στις 8 Ιανουαρίου θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον μια αντιπροσωπεία από την Αγκυρα, Α, προσθέτοντας ότι τους επόμενους μήνες προγραμματίζεται πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογαν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ .

“Ο Πρόεδρός μας προσκάλεσε τον κ. Τραμπ. Ο ίδιος είπε ότι μπορεί να επισκεφθεί την Τουρκία το 2019. Στα τέλη Μαρτίου έχουμε εκλογές. Το πρόγραμμά μας είναι επικεντρωμένο περισσότερο στην Τουρκία. Σχεδιάζονται επισκέψεις από Ελλάδα, Κροατία, Πακιστάν. Μπορεί να πραγματοποιηθεί συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με Τραμπ στην επίσκεψη του στην Τουρκία”, ανέφερε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.