Τσαβούσογλου: «Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να αρχίσει επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη»

Τσαβούσογλου: «Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να αρχίσει επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη»

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στη βόρεια Συρία το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα εξαπολύσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή. Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πλήρη αποχώρηση από τη βόρεια Συρία, με αποτέλεσμα η Τουρκία να καθυστερήσει τα σχέδιά της.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν την Κυριακή να συντονιστούν προκειμένου να μην δημιουργηθεί κενό εξουσίας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.


Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.