Προειδοποίηση στη Βαρκελώνη για κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης

Προειδοποίηση στη Βαρκελώνη για κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης

Οι αρχές στη Βαρκελώνη τέθηκαν σε ύψιστη επιφυλακή την Δευτέρα 24/12 ύστερα από συστάσεις του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για τρομοκρατική απειλή κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Η σύσταση του αμερικανικού υπουργείου, που ανέβηκε και στο τουίτερ, αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος σε σημεία όπου υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων και λεωφορείων στην περιοχή Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης. Αναφέρεται ότι οι τρομοκράτες ενδεχομένως να κτυπήσουν τελείως απροειδοποίητα σε σημεία όπου συγκεντρώνονται πολλοί τουρίστες , σε σταθμούς και άλλους δημόσιους χώρους.

Ο υπουργός εσωτερικών της Καταλονίας δήλωσε πως η αστυνομία επεξεργάζεται αυτή την απειλή και πως κάθε απειλή και σύσταση λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. 

Η εφημερίδα Ελ Παϊς, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές μετέδωσε πως η αστυνομία αναζητά έναν Μαροκινό ηλικίας 30 ετών ο οποίος κατέχει άδεια οδηγού λεωφορείου.  Εξάλλου η εφημερίδα `El Periodico de Catalunya` μετέδωσε πως η αστυνομία έχει πληροφόρηση πως ο άνδρας ενδεχομένως να προσπαθήσει να οδηγήσει το λεωφορείο πάνω στο πλήθος σε δημόσιο χώρο. 

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε ότι ψάχνει για έναν 30χρονο άνδρα ωστόσο περιορίστηκε να αναφέρει ότι έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους.

Τον Αύγουστο του 2017 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας 22χρονος Μαροκινός οδήγησε το λεωφορείο του στο πλήθος στην περιοχή Λας Ράμπλας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE