Δημοσιογράφος έπαιρνε τις δωρεές για τα ορφανά της Συρίας

Δημοσιογράφος έπαιρνε τις δωρεές για τα ορφανά της Συρίας

strong>Ο Κλάας Ρελότσιους, ο Γερμανός δημοσιογράφος ο οποίος κατηγορείται από το έγκυρο ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel για κατασκευασμένα ρεπορτάζ, πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για υπεξαίρεση.

 

Το περιοδικό πρόκειται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του 33χρονου δημοσιογράφου υποστηρίζοντας ότι ζητούσε δωρεές για τα ορφανά της Συρίας από τους αναγνώστες του περιοδικού και τα χρήματα πήγαιναν στον προσωπικό του λογαριασμό. Την περασμένη εβδομάδα το Der Spiegel ανακοίνωσε ότι ο Ρελότσιους παραδέχτηκε ότι κατασκεύαζε κάποια από τα ρεπορτάζ του. Ο ίδιος δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις κατηγορίες για υπεξαίρεση.

Το Der Spiegel ανέφερε ότι δέχτηκε μηνύματα από αναγνώστες σύμφωνα με τα οποία ο Ρελότσιους είχε χρησιμοποιήσει έναν προσωπικό λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ζητήσει δωρεές προς βοήθεια των ορφανών από τη Συρία που έχουν καταφύγει στην Τουρκία. Τα χρήματα θα έπρεπε να κατατίθενται στον προσωπικό τραπεζικό του λογαριασμό, ανέφερε το περιοδικό επικαλούμενο αναγνώστες του. Το περιοδικό δεν γνωρίζει ωστόσο το μέγεθος της ανταπόκρισης που είχε η έκκλησή του ούτε πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν και πού κατέληξαν, αλλά συγκεντρώνει αποδεικτικά στοιχεία για να τα καταθέσει στους εισαγγελείς.

strong>Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE