ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά μέτωπο επίθεση της Χαραλαμπίδου στη Λοϊζίδου: «Αλήθεια και διαφάνεια υπεράνω όλων»

Κατά μέτωπο επίθεση της Χαραλαμπίδου στη Λοϊζίδου: «Αλήθεια και διαφάνεια υπεράνω όλων»

Κατά μέτωπο επίθεση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου κατά της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε ως κακόγουστο ανέκδοτο τη θέση της συνονόματής της περί μη αποκάλυψης οποιονδήποτε πληροφοριών με «παράνομα μέσα».

Η Χαραλαμπίδου αιτιολογώντας τη θέση της, εξήγησε ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διεθνώς που είχαν ως αποτέλεσμα την πάταξη της διαφθοράς, προέκυψαν μετά από ενέργειες πολιτών ή δημοσιογράφων, οι οποίοι «με κίνδυνο την καριέρα τους η ακόμα και τη ζωή τους απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες και τις κοινοποίησαν».
Η βουλευτής, συνέχισε σημειώνοντας ότι ο τρόπος εξασφάλισης μιας πληροφορίας για φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δεν έχει καμία σημασία, αλλά αυτά που μετρά είναι κατά πόσον ευσταθεί.

Αυτούσιο το σχόλιο της βουλευτού, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

"Κακόγουστο ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η θέση της επιτρόπου προστασίας προσωπικων δεδομένων, κ. Ειρήνης Λοιζίδου: "Οι πολίτες σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παροτρύνονται να υποκλέπτουν και /ή να παρεμβαίνουν με παράνομα μέσα σε αρχεία για την εξασφάλιση πληροφοριών . Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και όλοι ανεξαρτήτως θέσης /αξιώματος /ιδιότητας έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται και να τηρούν την έννομη τάξη και τους νόμους της Δημοκρατίας".

Ας της πει κάποιος οτι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διεθνώς και η πάταξη της διαπλοκής προέκυψαν μετά που πολίτες, δημοσιογράφοι, με κίνδυνο την καριέρα τους η ακόμα και τη ζωή τους απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες και τις κοινοποίησαν. Αλίμονο , αλίμονο αν σιωπούμε . Να παρακολουθούν πολίτες ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή και πολλά άλλα που θα μπορούσα να απαριθμήσω και να σιωπούν ... ξέρετε θυμάμαι τι είπε ο προκάτοχος της ενώπιον της επιτροπής ελέγχου όταν οι τράπεζες επιχειρούσαν να αποκρύψουν στοιχεία και επικαλούνταν προσωπικά δεδομένα. Είπε: " Τα προσωπικά δεδομένα δεν θα καταντήσουν το καταφύγιο κάθε κατεργάρη".

Όσο για το πως εξασφαλίζεται μια πληροφορία είτε για φοροδιαφυγή , είτε για ξέπλυμα, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση διαφθοράς σημασία έχει αν μετά από διερεύνηση ευσταθεί και όχι πως εξασφαλίστηκε. Η αλήθεια και η διαφάνεια είναι υπεράνω όλων. Τέτοιες θέσεις, οπως αυτή της κ. Λοιζίδου, οδηγούν στη σιωπή , τη συνενοχή και τη συγκαλυψη. Καλη συνεχεια κ. Λοιζιδου."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top