Με μαέστρο Γκέτσε, πήρε το ντέρμπι κορυφής (BINTEO)

Με μαέστρο Γκέτσε, πήρε το ντέρμπι κορυφής (BINTEO)

Η Ντόρτμουντ ήταν πιο αποφασιστική και πήρε την αναμέτρηση στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, μπροστά σε 81.365 θεατές και επικράτησε 2-1 της Γκλάντμπαχ για να αυξήσει και πάλι στους εννέα πόντους τη διαφορά από τα «πουλάρια», αλλά και από την Μπάγερν που αγωνίζεται το Σάββατο.

Όλα κρίθηκαν από το 42’ μέχρι το 54ο λεπτό, όταν και σημειώθηκαν τα τρία γκολ που έκριναν την αναμέτρηση. Στο 42ο λεπτό, ο Γκέτσε βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι, πάσαρε δεξιά στον Σάντσο, αυτός πήγε ακόμα πιο πλάγια, κοιμίζοντας την άμυνα της Γκλάντμπαχ και με δεξί σουτ έγραψε το 1-0.

Η Γκλάντμπαχ απάντησε στις καθυστερήσεις με γκολ Κράμερ από κοντά μετά από σέντρα και σύγχυση στο κέντρο της άμυνας των Βεστφαλών. Η Ντόρτμουντ παρόλα αυτά κατόρθωσε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο, μετά την ωραία συρτή πάσα του Μάριο Γκέτσε από δεξιά και την προβολή του Μάρκο Ρόις που έκανε το 2-1, για φέρει τη Ντόρτμουντ στους 42 πόντους.

 

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική

Παρασκευή 21/12
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 2-1
(42′ Σάντσο, 54′ Ρόις – 45+1′ Κράμερ)

Σάββατο 22/12
Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Λειψία-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Στουτγκάρδη-Σάλκε (16:30)
Ανόβερο-Ντίσελντορφ (16:30)
Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 23/12
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Χόφενχαϊμ-Μάιντς (19:00)

Η επόμενη (18η) αγωνιστική

Παρασκευή 18/1
Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου (21:30)

Σάββατο 19/1
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ (16:30)
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Στουτγκάρδη-Μάιντς (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Ντίσελντορφ (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ (16:30)
Λειψία-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 20/1
Νυρεμβέργη-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Σάλκε-Βόλφσμπουργκ (19:00)

Πηγή: www.sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Η ανακοίνωση για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία» δεν άνοιξε απλώς μια νέα συζήτηση γύρω από τη διαφθορά και τη διαπλοκή στην Κύπρο. Άνοιξε ένα μέτωπο πολιτικής σύγκρουσης με βαθιές θεσμικές προεκτάσεις, φέρνοντας αντιμέτωπα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, επαναφέροντας στο προσκήνιο ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών, τη λογοδοσία και την εμπιστοσύνη των πολιτών, προς το κράτος δικαίου.