ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Έκτακτη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου μετά τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ: Έκτακτη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου μετά τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Η νέα όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις από τα αεροσκάφη της Τουρκίας, υποχρέωσαν την Ελληνική Κυβέρνηση να συγκαλέσει εκτάκτως, το πρωί της Παρασκευής(21/12) το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και μάλιστα χωρίς τον Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στο Βελιγράδι για την Τετραμερή Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας.

Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου, που συνέρχεται υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, θα αποτελέσει η ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της επόμενης περιόδου, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά.

Το θέμα όμως που θα κυριαρχήσει είναι το ρεσιτάλ προκλητικότητας από την πλευρά των Τούρκων αξιωματούχων αλλά και των υπερπτήσεων που σημειώθηκαν χθες στο Αιγαίο από τουρκικά F-16.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (20/12), έσπασαν κάθε ρεκόρ οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας στο Αιγαίο από τουρκικά αεροπλάνα έφτασαν συνολικά τις 110.

Στις παραβιάσεις συμμετείχαν 35 τουρκικά αεροσκάφη. Οι σχηματισμοί ήταν 16 (15 x 2 F-16 & 2 F-4), ενώ σημειώθηκαν και 6 εικονικές αερομαχίες (εμπλοκές).

Επίσης, οι 16 παραβιάσεις ήταν από κατασκοπευτικά CN 235.

H προκλητική δραστηριότητα των τουρκικών αεροσκαφών σημειώθηκε στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ από τις 110 παραβιάσεις οι δέκα ήταν υπερπτήσεις σε Καστελόριζο, Παναγιά, Οινούσσες, Ρω.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top