Γαλλία: Εννέα οι νεκροί από τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Γαλλία: Εννέα οι νεκροί από τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Ο αριθμός των νεκρών που συνδέονται με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία έχει φθάσει τους εννέα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, καθώς η οδική κυκλοφορία εξακολουθεί να παρεμποδίζεται από διαδηλωτές.

«Έχει υπάρξει ένας ένατος θάνατος, σήμερα το πρωί στην Αζάν, σε μια διασταύρωση υποχρεωτικής κυκλικής πορείας. Ήταν ένα ‘κίτρινο γιλέκο’ που διαμαρτυρόταν στο ύπαιθρο αλλά δεν ακολουθούσε τις οδηγίες ασφαλείας για το κατάστρωμα της οδού», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως το θύμα, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών, χτυπήθηκε από φορτηγό κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο όπου συγκεντρώνονταν διαδηλωτές.

Οι περισσότεροι από τους εννέα θανάτους ήταν αποτέλεσμα τροχαίων ατυχημάτων, καθώς οι διαδηλωτές αποκλείουν οδικούς κόμβους υποχρεωτικής κυκλικής πορείας και σταθμούς διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους.

Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» --που ονομάστηκαν έτσι από τα γιλέκα ευκρινούς χρώματος που πρέπει να φέρουν οι Γάλλοι αυτοκινητιστές στα οχήματά τους-- ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου με αίτημα την κατάργηση του φόρου άνθρακα στα καύσιμα.

Όμως το κίνημα εξελίχθηκε σε μια ευρύτερη αντίδραση απέναντι στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και οι διαδηλώσεις στο Παρίσι αυτό τον μήνα αμαυρώθηκαν από ξεσπάσματα βίας και βανδαλισμούς.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE