ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Άσκηση της Αστυνομίας με πύρα και αποκοπές δρόμων

ΛΑΡΝΑΚΑ: Άσκηση της Αστυνομίας με πύρα και αποκοπές δρόμων

Διεξάγονται την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στη Λάρνακα οι ασκήσεις «ΕΡΜΗΣ 2018» και «ΖΗΝΩΝ 2018».

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι από τις 7 μέχρι τις 11 το βράδυ θα διεξαχθεί η άσκηση «ΖΗΝΩΝ 2018» στην κατοικημένη περιοχή «Βλάχος», βόρεια της περιοχής Καμάρων Λάρνακας, στην οποία θα συμμετάσχουν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας (ΑΔΕ) και της Μ.Μ.Α.Δ.

Η άσκηση θα αφορά τις ενέργειες της ΑΔΕ Λάρνακας σε περίπτωση ένοπλου επεισοδίου και κατά τη διάρκεια της θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση μελών της Αστυνομίας, ενώ θα γίνουν και αποκοπές δρόμων. Παράλληλα, θα ριφθεί αριθμός πυροβολισμών με αβολίδωτα φυσίγγια.

Εξάλλου από αύριο τα μεσάνυκτα μέχρι και τις 02.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου, 2018, θα πραγματοποιηθεί η άσκηση «ΕΡΜΗΣ 2018» στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η άσκηση έχει ως θέμα την εκδήλωση ένοπλου επεισοδίου με τρομοκράτες, στο χώρο του check-in και σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «τα πιο πάνω αποτελούν σενάριο άσκησης και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Θα ληφθούν τέτοια μέτρα από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επιβατών».

Η άσκηση στο αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποιείται από την Αστυνομία (Διεύθυνση Ασφάλειας Αεροδρομίων και Αντιτρομοκρατικό Ουλαμό Μ.Μ.Α.Δ.) και τη συμμετοχή της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes Airports Ltd, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου, της Πολιτικής Αεροπορίας και άλλων φορέων του Αεροδρομίου.

Η άσκηση δεν επηρεάζει οποιαδήποτε πτήση που είναι προγραμματισμένη να αναχωρήσει ή να αφιχθεί στο διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ όλες οι πτήσεις αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά και στην ώρα τους.

Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι οι δύο ασκήσεις, δεν θα είναι ανοικτές προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για ειδησεογραφική κάλυψη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top