Κομισιόν και Ιταλία κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2019

Κομισιόν και Ιταλία κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2019

Η ιταλική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η συμφωνία προβλέπει εξοικονόμηση 10,25 δισεκ. ευρώ, εν μέρει λόγω της «μετάθεσης της εφαρμογής δύο σημαντικών μέτρων» της ιταλικής κυβέρνησης: της μεταρρύθμισης των συντάξεων και του εισοδήματος του πολίτη, ενός κατώτατου εισοδήματος για τους πιο φτωχούς», είπε ο Ντομπρόβσκις.

Η λύση αυτή «δεν είναι ιδανική, αλλά επιτρέπει να αποφευχθεί σε αυτό το στάδιο μια διαδικασία για υπερβολικό έλλειμμα», πρόσθεσε.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα προβλέπει δημοσιονομικό έλλεμμα 2,04% του ΑΕΠ --έναντι 2,4% αρχικά-- με την ανάπτυξη να αναμένεται στο 1% το 2019 έναντι 1,5% προηγουμένως.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE