ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν και Ιταλία κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2019

Κομισιόν και Ιταλία κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2019

Η ιταλική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η συμφωνία προβλέπει εξοικονόμηση 10,25 δισεκ. ευρώ, εν μέρει λόγω της «μετάθεσης της εφαρμογής δύο σημαντικών μέτρων» της ιταλικής κυβέρνησης: της μεταρρύθμισης των συντάξεων και του εισοδήματος του πολίτη, ενός κατώτατου εισοδήματος για τους πιο φτωχούς», είπε ο Ντομπρόβσκις.

Η λύση αυτή «δεν είναι ιδανική, αλλά επιτρέπει να αποφευχθεί σε αυτό το στάδιο μια διαδικασία για υπερβολικό έλλειμμα», πρόσθεσε.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα προβλέπει δημοσιονομικό έλλεμμα 2,04% του ΑΕΠ --έναντι 2,4% αρχικά-- με την ανάπτυξη να αναμένεται στο 1% το 2019 έναντι 1,5% προηγουμένως.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top