ΚΥΠΡΟΣ: Βήμα εκσυγχρονισμού η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής- Οι σχέσεις με την Αστυνομία

ΚΥΠΡΟΣ: Βήμα εκσυγχρονισμού η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής- Οι σχέσεις με την Αστυνομία

Βήμα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της Υπηρεσίας, ο διαχωρισμός της Πυροσβεστικής από την Αστυνομία, που αποφασίστηκε την Τρίτη (18/12), από το Υπουργικό Συμβούλιο και έτσι δεν θα υπάγεται πλέον στον Αρχηγό Αστυνομίας.

Του Χρίστου Ζηνώνος

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι με την αυτονόμηση, η Υπηρεσία γίνεται πιο ευέλικτη επιχειρησιακά αλλά και διοικητικά.

Ο κ. Κεττής τόνισε ταυτόχρονα ότι, παρά την αυτονόμηση οι άριστες σχέσεις της Πυροσβεστικής με την Αστυνομία δεν διαταράσσονται, αντιθέτως θα συνεχίσουν ως έχουν.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, εξήγησε ότι τίποτα δεν αλλάζει όσον αφορά το εργασιακό καθεστώς των πυροσβεστών. Μάλιστα, τώρα οι πυροσβέστες θα μπορούν να έχουν τις δικές τους οργανώσεις και συντεχνίες, ανεξάρτητες από αυτές των αστυνομικών.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεττής, στις πλείστες χώρες του εξωτερικού, η πυροσβεστικές υπηρεσίες είναι ανεξάρτητες από την Αστυνομία, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου υπάγονται στις δημοτικές Αρχές.

*Φωτογραφία αρχείου 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE