Μαζική παραγωγή στρατιωτικού πυραύλου από την Τουρκία

Μαζική παραγωγή στρατιωτικού πυραύλου από την Τουρκία

Μαζική παραγωγή του πυραύλου Atmaca άρχισε η Τουρκία.

Μαζική παραγωγή του πρώτου ναυτικού πυραύλου Αtmaca ξεκίνησε η Τουρκία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δημοσιεύουν δήλωση του προέδρου της εταιρείας ROKETSAN, ο οποίος διαψεύδει ελληνικά δημοσιεύματα ότι πρόκειται για κλεμμένο σχέδιο ή αντιγραφή άλλου πυραύλου.

Η παραγωγή των κατευθυνόμενων πυραύλων κατά πλοίων θα εγκατασταθούν στα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που κατασκευάζει η Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος MILGEM. Οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι κατασκευάστηκαν από την τουρκική εταιρεία ROKETSAN και η, επίσης, τουρκική εταιρεία ASELSAN κατασκεύασε τα συστήματα ελέγχου πυρός.

O πρόεδρος της ROKETSAN, Σελτσούκ Γιασάρ, διαψεύδοντας ελληνικά δημοσιεύματα είπε ότι “είναι ένα εντελώς πρωτότυπο, εθνικό προϊόν”, προσθέτοντας ότι “ο κινητήρας προέρχεται από το εξωτερικό, αλλά και αυτός σύντομα θα κατασκευαστεί με εγχώριες δυνατότητες”.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.