Ο ΓΓ του ΟΗΕ έκανε έκκληση για μια αξιόπιστη έρευνα για το φόνο του Κασόγκι

Ο ΓΓ του ΟΗΕ έκανε έκκληση για μια αξιόπιστη έρευνα για το φόνο του Κασόγκι

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε σήμερα έκκληση για μια "αξιόπιστη" έρευνα σχετικά με τον φόνο του Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη.


"Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει μια αξιόπιστη έρευνα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι", είπε ο Γκουτέρες, σε διάσκεψη στη Ντόχα.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν διαθέτει άλλες πληροφορίες για την υπόθεση πέραν των όσων έχουν μεταδώσει τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος ήταν αρθρογράφος της Washington Post. Δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου λίγο μετά που εισήλθε στο προξενείο. Το Ριάντ επανειλημμένως έχει αρνηθεί τα τουρκικά αιτήματα να εκδώσει τους ύποπτους για τη δολοφονία του Κασόγκι, ενός σφοδρού επικριτή του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.


Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE