Συμμαχία για δημοτικές εκλογές 2019 συμφώνησαν Κιλιτσντάρογλου και Ακσενέρ

Συμμαχία για δημοτικές εκλογές 2019 συμφώνησαν Κιλιτσντάρογλου και Ακσενέρ

Συμμαχία για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου του 2019 ανακοίνωσαν τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου και Καλό Κόμμα (IYI Parti) της Μεράλ Ακσενέρ.

Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το απόγευμα σε επίπεδο αρχηγών θα στηριχθεί υποψήφιος του CHP στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Σμύρνη, την Αττάλεια και τα Άδανα και υποψήφιος του Καλού Κόμματος στο Ντενιζλί, Τρεπεζούντα, Σαμψούντα, Κοτζάελι, Καισαρεία και Όρντου. 

Στην πρώτη του δήλωση ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε: “Στη δική μας ατζέντα είναι η Τουρκία. Κάναμε συνεργασία σκεπτόμενοι την Τουρκία”. Από την πλευρά της η Μεράλ Ακσενέρ είπε ότι “ήταν μια όμορφη συμφωνία. Πιστεύω ότι κάναμε μια καλή αρχή”.
 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE