Με συνοδεία πολεμικών πλοίων ανοιχτά της Τουρκίας το Μπαρμπαρός

Με συνοδεία πολεμικών πλοίων ανοιχτά της Τουρκίας το Μπαρμπαρός

Στα 179 μίλια (300 χιλιόμετρα περίπου) ανοιχτά της Τουρκίας στη Μεσόγειο βρίσκονται τουρκικές πολεμικές ναυτικές δυνάμεις με στόχο “να προστατεύσουν το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός από ελληνικές παρενοχλήσεις”, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, ρεπόρτερ της οποίας πέρασαν μια μέρα στο πολεμικό πλοίο TCG Kalkan (Άξονας) με πλήρωμα 47 ατόμων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ‘φρούρηση’ του Μπαρμπαρός γίνεται εκ περιτροπής και πως την ημέρα που οι ρεπόρτερ της Γενί Σαφάκ επισκέφθηκαν το πολεμικό ναυτικό "καθήκοντα προστασίας", είχαν αναλάβει οι φρεγάτες Γκαζιάντεπ και Γκιοκσέαντα μαζί με τις κορβέτες Μποζτζάαντα και Μπαντίρμα.

Η εφημερίδα με πρωτοσέλιδο τίτλο “Η ασπίδα της Μεσογείου” γράφει ότι η παραμικρή κίνηση περνάει από τον έλεγχό τους. Ο ναύαρχος Γιαλτσίν Οζκουτούκ, ο οποίος είναι επικεφαλής της δύναμης που "προστατεύει" το Μπαρμπαρός δήλωσε στην εφημερίδα: “Δεν δίνουμε καμία ευκαιρία για παρενόχληση ή παρεμπόδιση».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE