ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τα ονόματα που «παίζουν» για αντικαταστάτες της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τα ονόματα που «παίζουν» για αντικαταστάτες της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη

Από τα μέσα Μαρτίου η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, θα πρέπει μα αρχίσει να ενημερώνει τον διάδοχό της για το χαρτοφυλάκια που θα αναλάβει.

Και ήδη, φαίνεται πως έχουν αρχίσει οι πολιτικές ζυμώσεις για τον αντικαταστάτη της κα. Γιωρκάτζη, αν και τον τελευταίο λόγο έχει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο οποίος, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», φαίνεται να τονίζει στους στενούς του συνεργάτες είναι πως δεν πρέπει να γίνει οποιοδήποτε λάθος στην επιλογή, αφού ήδη η Κύπρος έχει «πληρώσει» αρκετά από τις τράπεζες.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», τα ονόματα που ακούγονται ως ικανοί για να αναλάβουν την θέση του διοικητή είναι δύο μέλη του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Ηροδότου και τον Ανδρέα Περσιάνη. Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ο εκλεκτός να προέρχεται και από το εξωτερικό, αλλά να είναι Κύπριος.

Όσον αφορά την θέση του εκτελεστικού συμβούλου, αυτή φαίνεται να έχει «κλειδώσει» μετά από πολιτικές διεργασίες που είχε το Προεδρικό με συγκεκριμένο κόμμα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το καλώδιο ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία κρίση, φυσικά και θα γίνει»

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το καλώδιο ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία κρίση, φυσικά και θα γίνει»

«Φυσικά θα γίνει το καλώδιο και φυσικά προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Η επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης - και μεταφέρω εδώ και από τη συζήτηση μου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - είναι φυσικά να γίνει αυτή η ηλεκτρική διασύνδεση», δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr.